Het onderhoud van borrelpanken

Voor elke iepen, eiken en esdoornplank geldt dat ze behandeld zijn met een minerale olie. De plank is daarmee beschermd tegen vocht en vuil. Je kunt de hapjesplank dus meteen gebruiken. Vet de plank zelf ook regelmatig in zodat je langer plezier houdt van jouw serveerplank.

We raden aan de plank niet te gebruiken als snijplank, dit komt de afbeelding niet ten goede. Bij de plank worden onderhoudstips geleverd.

Vet uw houten borrelplank regelmatig in met een plantaardige olie. Dan verlengt u de levensduur van uw plank. U kunt hiervoor bijvoorbeeld een arachide olie gebruiken. Of een minerale olie, te koop bij ikea. Gebruik geen olijfolie voor het inolien van uw plank. Olijfolie gaat plakken en trekt uiteindelijk vliegen aan. Wrijf de plank in met olie met een stuk keukenpapier of sponsje. Laat de plank goed drogen. Daarna kunt u dit nog een keer herhalen.

Maak na gebruik de houten plank schoon met water, met de hand. Zet een houten plank nooit in de vaatwasser, dan trekt de plank krom of gaat scheuren. Laat de plank recht op het aanrecht drogen.

 

onderhoud borrelplank met arachideolie
Inlands Iepen Borrelplank
olijfolie