Aanleverspecificaties drukwerk

Foto’s ontvang ik graag in een zo hoogst mogelijke resolutie. Foto’s gemaakt met een smartphone zijn meestal prima van kwaliteit mits ze niet door het heen en weer sturen onderling zijn verkleind. Dan heb ik de originele foto nodig. Oftewel de foto van de camera waarmee het is gemaakt.

Wil je een foto op hout laten afdrukken is een JPG prima. De resolutie is van groot belang. Als de foto 300 dpi is het zeker goed! Dan heb je geen kwaliteitsverlies. Een internetafbeelding is meestal 72 dpi, dat kan te klein zijn. Ik laat het je weten of je bestanden goed zijn. Hou er rekening mee dat een foto op hout iets donkerder wordt. Ik kijk altijd of je foto niet te donker is. Ik zal waar nodig en mogelijk is, de foto iets lichter maken

Je kunt bij Houtmeid je eigen ontwerp aanleveren.

Bij een grafisch ontwerp ontvang ik de bestanden het liefst in AI, PSD of PDF formaat. Zet alle fonts om naar lettercontouren. Of stuur de fonts mee. Ik werk niet met Word-documenten. Ook niet als deze omgezet zijn naar een pdf-file.

Bij zeefdruk (meestal hoge oplagen 1 kleur)  dien je met je ontwerp zo’n 5 mm van de randen te blijven. Met zeefdruk kan ik niet aflopend drukken.

Ik heb sowieso een snijmarge van 3 mm nodig. Hou daar rekening mee in je ontwerp.

Heb je vragen? Mail of bel me dan voor de zekerheid.