Houtsoorten van borrelpanken

Er is een keuze uit verschillende houtsoorten voor een borrelplank. Elk met een eigen karakter. Eiken, Inlands Iepen , Esdoorn en Beuken

 

Eiken borrelplank
Eiken borrelplank
Inlands Iepen Borrelplank
Inlands Iepen Borrelplank
Esdoorn Borrelpank
Esdoorn Borrelpank
Beuken borrelplank
Ronde beuken borrelplank

Eikenhouten borrelplank

Je kiest voor eiken als je wat van iets ruwer hout houdt. Eikenhout heeft een mooie vlam en is erg warm qua uitstraling. Het resultaat van een bedrukking van eikenhout is iets grover. Dat komt omdat het houtsoort iets grover is in de nerven. Dan pakt de afbeelding of tekst iets minder scherp. Het heeft daardoor een heel stoere uitstraling. Heel mooi met een zwarte tekstbedrukking.

Een tapasplank van Inlands Iepen

De Inlandse iep is een hele fraaie houtsoort met levendige stevige tekeningen. Soms zit er een plank bij met een mooie lichtere kleur. De afwisseling met dit spinthout maakt de plank nog krachtiger in uitstraling. Heel mooi te bedrukken met een zwarte tekst of (trouw)logo of initialen met een datum. Ook een bedrukking in kleur geeft een heel stijlvol resultaat.

Een hapjesplank van Esdoornhout

Doordat Esdoorn heel licht en gelijkmatig van kleur is, is het uitstekend geschikt om een fullcolour foto op te drukken. De foto behoudt daarmee het meest de originele kleuren. De borrelplank kan in zijn geheel bedrukt worden met een foto. In een lichte, Scandinavische bijvoorbeeld, interieur zal deze plank heel mooi tot zijn recht komen.

Beuken borrelplank

Beukenhouten borrelplank zijn duurzaam en je hebt er jaren plezier van. Beuken is een harde houtsoort en je kunt deze plank dus goed als snijplank gebruiken. Beuken leent zich er goed voor het graveren van teksten en logo's.

De planken zijn meteen klaar voor gebruik!

Voor elke plank geldt dat ze behandeld zijn met een arachide olie. De plank is daarmee beschermd tegen vocht en vuil. Je kunt de hapjesplank dus meteen gebruiken. Vet de plank zelf ook regelmatig in zodat je langer plezier houdt van jouw serveerplank.

We raden aan de plank niet te gebruiken als snijplank, dit komt de afbeelding niet ten goede. Bij de plank worden onderhoudstips geleverd. Arachide olie is op basis van noten.