Veelgestelde vragen

Wat is de levertijd?

Dat verschilt. Items uit de webshop collectie zal ik binnen een paar dagen aan je kunnen verzenden. Bij een persoonlijke opdracht (foto op hout) duurt het meestal 1 week na ontvangst van de betaling. In overleg kan het meestal sneller. Maar in drukke tijden (denk aan moeder- en vaderdag, eind van het jaar) kan het tot 10 werkdagen duren.

Bij geboortekaartjes werkt dit iets anders. Als de factuur is betaald ga ik voor je zagen en schuren. Dan liggen ze alvast klaar. Als de baby er is en je hebt mij het definitieve bestand gemaild ga ik zo snel mogelijk drukken en heb je ze binnen een paar dagen in huis.

Hoe weet ik of mijn foto’s goed zijn aangekomen?

Je ontvangt altijd een bevestiging van je bestelling. Daarin vind je de bestandsnamen terug. Maar ik stuur je ook altijd een pdf proef met de uitsneden.

Ik heb een eigen ontwerp kan ik dat op hout laten drukken?

Ja hoor, geen probleem. Je kunt je bestand uploaden als je iets gaat bestellen. Dat wijst zich vanzelf . Maar je mag me ook een pdf of eps bestand separaat via de mail sturen. Bestanden graag in 300 dpi. Je kunt ze ook uploaden via wetransfer.

Wanneer je een eigen kaartje hebt ontworpen ontvang ik graag een pdf met lettercontouren. Dat is niet hetzelfde als het insluiten van lettertypen. Dat mag ook maar fijner is als het bestand letteromtrekken bevat. Als je je tekst omzet naar lettercontouren ziet het opmaakprogramma de tekst als vector, dus als een afbeelding. Hierdoor kan er niks gewijzigd of veranderd worden in de tekst, wanneer het door mij op hout wordt gedrukt.  Hiermee voorkom je foutmeldingen over ontbrekende lettertypen etc. Je kunt er dan vanuit gaan dat jouw gekozen lettertypen worden gedrukt zoals jij dat wenst.

Werk je met Adobe Illustrator en InDesign? Dan kun je tekst omzetten naar lettercontouren door in je ontwerpprogramma de tekst te selecteren en vervolgens in de menubalk te klikken op ‘Tekst’> ‘Lettercontouren’. Het programma Photoshop zet tekst automatisch om in lettercontouren.

Kan ik een proefdruk van mijn zelf ontworpen kaartje ontvangen?

Zeker kan dat! Een proefdruk kost 12,50 euro voor een full color ontwerp inclusief verzendkosten. Wil je een proefdruk in zeefdruk (1 kleur) dan zijn de kosten 35 euro ex btw. Helaas valt deze druk veel duurder uit omdat hier hogere (instel)kosten mee gemoeid zijn en het voordeel haal je er pas uit als je oplage hoger wordt.

Kunnen alle kleuren gedrukt worden op hout?

Kleuren worden altijd donkerder op hout.  Zeker van een foto. Het is ook niet vergelijkbaar met een druk op papier.

Ik zal er alles aan doen om jouw foto zo mooi mogelijk te drukken. De kleur wit druk ik niet bij full color. Dat wordt houtskleur.

Bij zeefdruk kan ik wel wit drukken en kun je ook je eigen PMS-C kleur aangeven. Die zal ik zo goed mogelijk benaderen. Ook daar zal het resultaat altijd iets anders/donkerder uitvallen dan bij een druk op papier. Bij full color druk is RGB prima.

Wat weegt een houten kaart eigenlijk?

Ik zal hieronder een indicatie geven, dan weet je een beetje hoeveel postzegels je moet plakken.

formaat 15 x 10 cm, gewicht: 30 gram
formaat 13 x 18 cm, gewicht: 50 gram
formaat 14,8 x 21 cm (A5) gewicht: 70 gram
formaat 10 x 21 cm, gewicht: 60 gram

Wat zijn de verzendkosten binnen Nederland?

Ik verzend via MyParcel (die samenwerkt met PostNL). Het vaste verzendtarief dat ik reken is € 5,95. Ongeacht de orderwaarde.

Wat zijn de verzendkosten naar België?

Als je je pakketje verstuurd wilt hebben naar België houd ik de tarieven van PostNL aan.

Ik zie exclusief BTW staan op mijn offerte, wat houdt dat in?

Dat houdt in dat je bij je totaalprijs nog 21% btw moet optellen. Ik werk met ex btw prijzen voor bedrijven en bij hogere oplagen zoals geboorte- en trouwkaartjes.

Je antwoord niet gevonden?

Het zou zo maar kunnen dat jij een vraag hebt die er niet tussen staat. Laat het me gerust weten, ik beantwoord je vraag graag.