De charme van drukken op hout

Een foto of ontwerp gedrukt op hout geeft een natuurlijke uitstraling. Het meeste hout waarmee ik werk heeft een fijne lichte houtsoort met toch een stevige structuur. Het heeft mooie nerven die zichtbaar blijven door je foto heen. Hout leeft en heeft een onregelmatige structuur en vlam- en nerfwerking. Het mooie van drukken op hout is dat het niet te perfect is.

Het kan dan ook zijn, dat sommige delen van de foto of ontwerp iets minder duidelijk zijn door een noest of (kleine) houtnerven. Houtmeid-items zijn met veel zorg handgemaakt maar kunnen dus (kleine) afwijkingen in vorm en kleur hebben. Een De kleur gedrukt op hout wijkt af van een kleur gedrukt op papier. Deze kunnen ook niet met elkaar vergeleken worden. Het is valt veelal iets donkerder uit. Dit is inherent aan het hout en de productiewijze. Dit hoort erbij en het geeft juist extra charme aan het product. Ik zal er wel altijd op letten dat er niet precies een noest op een ongunstige plek zit als ik de foto op op het hout druk.

Wanneer je houtmeid een opdracht geeft tot het drukken op hout conformeer je je met de algemene voorwaarden van Houtmeid.