Houtmeid werkt duurzaam; over FSC, Treesforall en dagbesteding

Houtmeid werkt duurzaam. Duurzaam werken, het klinkt logisch in deze tijd. Dat is het nog steeds niet altijd. Ik probeer daarom ook mijn steentje bij te dragen. Of mijn houtje zoals je wilt;-) door zo veel mogelijk duurzaam te werken. Wanneer ik mijn hout inkoop, let ik op het FSC keurmerk. Een keurmerk van de FSC (Forest Stewardship Council) garandeert dat het hout volledig uit verantwoord beheerde bossen komt. Zo is het ook belangrijk dat bossen met een hoge natuurwaarde en kwetsbare bosgebieden met rust gelaten worden.

Omdat houtmeid met hout werkt, worden er bomen gekapt, ik doneer dan ook regelmatig bomen aan Treesforall. Steeds als ik een groot werk verkoop doneer ik minimaal 4 bomen. Vanzelfsprekend staat het een opdrachtgever ook altijd nog vrij om extra bomen te doneren. Je kunt kiezen om bomen te doneren aan een klimaatbestendig bos of een voedselbos.

Ik werk ook vaak met gerecycled hout. Hout dat al een paar levens en toepassingen achter de rug heeft. Zo zijn de balken die ik gebruik al een keer eerder van dienst geweest als transportondersteuning in vrachtwagens. Of als er eens een keer iets mis gaat met het drukken op hout zorg ik dat het hout een andere toepassing krijgt.

Houtmeid werkt duurzaam door samen te werken met De Moerbei. Deze organisatie (activering en dagbesteding) helpt jongeren die vooruit willen. In de werkplaats ‘Spijker’ helpen zij me mee om het hout voor te bewerken. Van eenvoudig schuurwerk tot aan secuur zaag- en timmerwerk. Het is heel fijn om met hen samen te werken. Samen ontwikkelen we ook nieuwe (Bredase) producten.